Wat doet de medisch pedicure

Een medisch pedicure analyseert de voeten en voetstand, verzorgt de voeten en geeft adviezen. Een behandeling bestaat uit verschillende onderdelen, zoals het verzorgen van de nagels en nagelomgeving, het verwijderen van overtollig eelt en likdoorns en het behandelen van kloven en ingroeiende nagels. De medisch pedicure werkt zo nodig samen met huisarts, podotherapeut en/of orthopedisch schoenmaker.

In sommige gevallen is het mogelijk om een vergoeding voor de pedicurebehandeling te krijgen; bijvoorbeeld bij een aandoening als diabetes of reuma. Informeer naar de mogelijkheden bij uw huisarts, podotherapeut en/of zorgverzekeraar. Let op soms wordt niet mijn volledige tarief vergoed, dus kan een bijbetaling aan de orde zijn! De bijbetaling is niet te declareren bij een zorgverzekeraar en geldt uitsluitend voor niet medisch noodzakelijke zorg. 

Mijn behandelingen

Een pedicurebehandeling bestaat uit een kort vraaggesprek (enkele persoonlijke gegevens en we bespreken de  klachten aan de voeten), desinfecteren, het verzorgen van nagels en nagelomgeving, verwijderen van overtollig eelt en likdoorns, behandeling kloven en/of ingroeiende nagels, desinfecteren, insmeren met geschikt product. De duur is maximaal 45 minuten, meer tijd wordt per 15 minuten of deel ervan in rekening gebracht.

Een medisch pedicurebehandeling bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek (enkele persoonlijke en medische gegevens en we bespreken de klachten aan de voeten), desinfecteren, het verzorgen van nagels en nagelomgeving, verwijderen van overtollig eelt en likdoorns, behandeling kloven en/of ingroeiende nagels, desinfecteren, insmeren met een geschikt product. De duur is maximaal 60 minuten, meer tijd wordt per 15 minuten of deel ervan in rekening gebracht.

Specialistische behandelingen 

Nagelbeugelbehandeling: Hierbij wordt de nagelgroei verbeterd en begeleid wanneer de nagel een convexe (bol) of pijnlijke vorm heeft aangenomen, of als de nagel in gaat groeien in de nagelwal.

Nagelreparatie wordt gebruikt om de natuurlijke nagel geheel of gedeeltelijk te vervangen door een kunstnagel. Het doel is de nagelgroei te begeleiden na bijvoorbeeld een trauma, verkeerd knippen van nagels, het ontbreken van een stukje van de natuurlijke nagel.

Een Orthese is een siliconen hulpstukje dat op maat wordt gemaakt om de beweeglijkheid van de tenen te behouden of te verbeteren, of om bescherming te bieden tegen druk en wrijving.

Antidruktechniek: bepaalde pijnpunten aan de voet worden -preventief- tijdelijk drukvrij gelegd of ontlast met behulp van vilt en andere ontlastende materialen.